Video

Olen tehnyt näyttelyihin videoita, jotka joko luovat tunnelmaa ja mielikuvia tai toimivat dokumentteina.


AMBIENTE – Timo Sarpanevan painokankaita -näyttelyn videot

AMBIENTE-näyttelyn kuraattorit, tutkijat Mari Lind ja Anne-Mari Lehto, ideoivat näyttelyseinän, jossa oli esillä Ambiente-kangasnäytteitä. Video oli esillä seinällä kangasnäytteiden joukossa. Videon Ambiente-kankaat on valokuvannut Teppo Moilanen, Vapriikin kuva-arkisto. Ambiente-kankaat kuuluvat Tampereen historiallisten museoiden kokoelmiin.

Linkki Vimeoon: AMBIENTE fabrics / kangasvideo


Ambiente-videointro Henrietta Lehtonen

Video oli esillä AMBIENTE – Timo Sarpanevan painokankaita -näyttelyn sisääntulotilassa. Video on koostettu Vapriikin kuva-arkiston, Sarpaneva Design Oy:n, Designmuseon ja Rosenlew-museon valokuvista.

Linkki Vimeoon: AMBIENTE intro


Konesivellin 2019. Videossa kerrotaan Ambiente-kankaiden valmistusprosessista. Kuvaaja ja haastattelija: Marjatta Sarpaneva. Haastateltavat: Kalevi Helminen, Sakari Mäkelä ja Antero Tammisto, mukana Anne-Mari Lehto. Videon kokoaminen ja editointi: Henrietta Lehtonen. Video on ollut esillä Museo Milavidan näyttelyssä AMBIENTE – Timo Sarpanevan painokankaita 2019-20.

Linkki Vimeoon: Konesivellin

Linkki Museo Milavidan sivuille: Milavida / AMBIENTE – Timo Sarpanevan painokankaita


Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttely

Esiliinat-video Museokeskus Vapriikin Finlayson 200 -näyttelyssä. Vanhassa valokuvassa tapahtuu muutoksia. Tehtaan työntekijät saavat päälleen esiliinat, jotka ovat näyttelyssä esillä viereisessä näyttelyvitriinissä. Näyttelyn kuraattorit: tutkijat Mari Lind ja Anne-Mari Lehto. Näyttelyssä esillä olevat esiliinakankaat kuuluvat Tampereen historiallisten museoiden kokoelmiin.

Linkki Vimeoon: Esiliinat

Musokeskus Vapriikki: Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi